Ви - щасливий власник сходів в будинку? А під нею є кімнатка, яка ніяк не може знайти свого призначення? Зараз фанати саги про Гаррі Поттера обзаздрились. Адже саме в такий комірчині жив їх улюблений головний герой, і саме в ній відбувалися чудові речі. Але, якщо ви не збираєтеся влаштовувати у себе вдома або на дачі музей чаклунства і магії, місцю під сходами можна знайти більш практичне застосування. Такий простір може трансформуватися в бібліотеку, міні-гараж, вбиральню, а при досить значних розмірах - стати повноцінною кухнею, санвузлом або спальнею. Вам не вистачає ідей? Тоді ласкаво просимо.

Ідеї та їх втілення

Сходи в будинку - це, безумовно, перевага. Але ось площі під нею, часом, доводиться довго шукати застосування. Це місце не варто недооцінювати, у нього дуже великий потенціал. &Nbsp; Зоною під сходами часто нехтують, роблять там комору, і на цьому все. Але при бажанні в ній можна зробити щось незвичайне і надзвичайно красиве. Сподіваємося, наші поради вам допоможуть в цьому.

Туалет або ванна кімната.


Якщо масштаби дозволяють, то чому б і ні? Не дивлячись на те, що стеля буде під кутом, туди чудово може стати унітаз, і це не створить жодних проблем при його використанні. До протилежної стіни можна поставити раковину. У випадку з ванною кімнатою, у невисокій стіни можна помістити стандартну ванну, асиметричну, а у високій - душову кабіну.

Бібліотека.


Якщо ви любите читати, то домашня бібліотека під сходами стане вашим бажаним місцем в будинку. Система поличок прекрасно буде зберігати найцікавіші книги. І не забудьте про крісло! М'яке зручне крісло або навіть диванчик, скрасять сірі похмурі будні книголюба. Ну і звичайно освітлення. Щоб не зіпсувати зір, подбайте про правильне освітлення.

Передпокій або гардеробна.


Шафи або вішалки для верхнього одягу, полички і ящики для взуття трансформують нішу під сходами в гардеробну. Це дуже зручно, особливо якщо сходи знаходиться біля входу в будинок. Проблема відсутності місця для речей вирішена.

Кухня.


Цілком кухня навряд чи поміститися, це ж які сходи повинні бути? Але якісь елементи розмістити можна. Наприклад, духова шафа і плита. З сучасними системами зберігання і вбудованою технікою, майстри можуть створити диво і розширити навіть самий крихітний простір.

Домашній офіс.


Робочий кабінет, або хоча б частина його обов'язково зможуть знайти своє місце в ніші. Це також буде актуально для жінок, які захоплюються рукоділлям. Тут відмінно виглядатиме швейна машинка і полички з швейними приладдям. І, знову-таки, необхідно подбати про світло.

Затишний куточок.


Особливо актуально це для тих, у кого сходи знаходяться навпроти вікна. Адже це так прекрасно - обладнати м'який диванчик з подушками, і насолоджуватися дивовижною природою в різні пори року. А щоб не мерзнути і не знемагати від спеки, потрібно не забувати про правильну теплоізоляцію вікон.

Ніша під сходами - місце для польоту фантазії

Є ще багато способів організувати цей простір. Він може стати унікальним гаражем для велосипедів, якщо ви їх прикріпити до стелі. Тут можна зробити чайний куточок, або розмістити полиці для сувенірів з усього світу. Якщо щаблі не в кутку, а в середині кімнати, можна зробити наскрізні полиці або барну стійку, аби не захаращувати приміщення. Як бачите, сходи і весь простір, що під нею - місце багатофункціональне. І тільки вам вирішувати, що ви хочете в ньому бачити. Звичайну комору або щось оригінальне, і нестандартне. На крайній випадок, це може стати спальнею для вашого племінника-підлітка. Він вас потім подякує.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...