Невід'ємною частиною інтер'єру сучасної спальні є приліжкова тумбочка . Це не тільки красива частина меблів, яка доповнює ліжко, але й дуже практична річ, що дозволяє розмістити поряд зі спальним місцем нічник, улюблену книгу і т.п.

При виборі даного предмету меблів враховується розмір спальної кімнати і ліжка, оскільки тумбочка повинна гармонійно вписуватися в інтер'єр кімнати. Існуючий вибір варіантів дозволяє підібрати тумбу на будь-який смак: для маленької спальні - вузька, для великої - широка, для високої ліжка - висока і т.д.

Місткість тумбочки біля ліжка забезпечується за рахунок висувних ящиків і поличок. Вона може бути з відкритими поличками, на яких можна розмістити журнали і книги для читання перед сном, при цьому не забувши, що стільниця повинна бути досить великою для розміщення відповідного світильника, або пульт дистанційного керування від телевізора або музичного центру. Також можливий варіант з цільними дверима, які приховають за собою вміст тумбочки .

Матеріал, з якого вона виготовлена, а також її колір повинен відповідати або гармонійно поєднуватися з аналогічними характеристиками решти меблів в спальні. Багато меблевих виробників пропонують меблеві гарнітури для спальні, до складу яких вже входять тумби, що позбавляє покупця від необхідності шукати їх, намагаючись знайти підходящий для конкретного ліжка варіант.

Бувають тумби різних форм: від класичної квадратної до круглої. Також вони бувають підлоговими, підвісними і вбудованими в ліжко.

Що стосується матеріалу для їх виготовлення, тут також існує величезна безліч варіантів. Класичним матеріалом є натуральне дерево. Популярні зараз тумби з ротанга і бамбука. Також вони можуть мати пластикові, металеві, скляні або дзеркальні фасади. Нещодавно на меблевому ринку з'явилися тумби з м'якою оббивкою, що може бути ідеальним варіантом для ліжка з м'яким узголів'ям. Додатковою перевагою такого варіанту є мінімізація травматизму, оскільки вдаритися об таку тумбу неможливо. Для додання додаткової краси та оригінальності тумбі, її часто прикрашають різьбленням, ліпниною або іншими декоративними елементами.

Залежно від стилю, в якому виконано оформлення спальної кімнати, тумба матиме різні обличчя.

Так, в класичній спальні найбільш доречною буде тумба , виготовлена з натурального дерева. Вона може мати фігурну фурнітуру, проте класичний стиль характеризується лаконічністю і стриманістю, тому в декоративних елементах важливо не переборщити.

Спальні, виконаної в стилі хай-тек, підійде варіант з металевими або скляними складовими і хромованою фурнітурою.

Для спальні в мінімалістичному стилі варто вибрати квадратну або круглу тумбу з мінімальною кількістю декоративних елементів.

Спальню, оформлену по-східному, вигідно доповнить варіант з ротанга натуральних відтінків з плетеними елементами. Як правило, в східних країнах меблі має невелику висоту, тому ідеально підійде тумба на невеликих ніжках.

Спальня зі скандинавським стилем оформлення буде виглядати ще ефектніше, якщо її доповнять приліжкові тумбочки з натурального дерева світлих тонів з широкими ніжками.Італійську спальню прикрасить варіант з дерева з ефектом старовини, прикрашений кованими ручками та ніжками.

Французькому стилю підійдуть тумбочки з витонченими, високими ніжками і стільницею, прикрашеною різьбленням.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...