М'які меблі про що може розповісти відвідувачеві офісу. Тому потрібно її берегти і тримати її в чистоті. Звичайно, ніхто не застрахований від випадкового забруднення меблів, виливання на неї гарячої кави і інших неприємностей. Тим більше в офісі, де завжди багато народу. Ця стаття про те, як зберегти надовго хорший зовнішній вигляд меблів.

Щоб меблі служили довго, треба періодично, у міру забруднення, але не рідше 1 разу на місяць пилососити або протирати ганчіркою (шкіряны) меблі від пилу.

І якщо шкіряні меблі досить просто протерти вологою ганчіркою, то у випадку з матер'яною оббивкою все трохи складніше. Меблі, оббиті тканиною, не можна сильно мочити і в теж час просто так вибивати - теж не вихід, підніметься хмара пилу, яка все одно осяде. У таких випадках рекомендуємо не всім відомий спосіб: перед вибиванням від пилу накрийте меблі вологим простирадлом. А якщо при цьому простирадло змочити не звичайною водою, а легким оцтовим розчином - кольору на оббивці стануть більш яскравими. Особливу увагу при чищенні (у тому числі і шкіряних м'яких меблів) слід приділити швам, саме в цих місцях зазвичай збирається найбільше пилу.

Пролиті рідини слід відразу ж усунути з поверхні матеріалу, не допускаючи їх розтікання і проникнення їх в основу тканини або ворсу!

Видалення забруднень:

Кава. Промокніть вологу тканину, обробіть розчином м'якого мила і висушіть надлишок вологи.

Шоколад. Зчистите висохлу пляму і обробіть розчином м'якого мила. Висушіть надлишок вологи.

Червоне вино. Негайно промокніть рідину. Потім посипте вологу пляму сіллю. Після того, як сіль вбере вино і висохне, почистіть і пропилососьте.

Біле вино. Обробіть тканину розчином з 3/4 метилового спирту і 1/4 води і просушіть. Знову обробіть розчином м'якого мила і просушіть.

Фруктовий сік. Нанесіть розчин з суміші аміаку і оцту і висушіть.

Пиво. Промокніть рідину, потім нанесіть розчин оцту (2 ст. Ложки на 1 літр води). Промокніть надлишок вологи і просушіть.

Джем. Нанесіть розчин м'якого мила з оцтом і просушіть. Промокніть вологою губкою і знову просушіть.

Жувальна гумка. Покрийте жувальну гумку кубиками льоду (у пластмасовому пакеті) і відскребіть тупим предметом. Нанесіть метиловий спирт на тканину і висушіть поплескуванням.

Віск свічки. Сухий віск свічки слід розчинити, зішкребти і зібрати пилососом. Потім накрити пляму, що залишилася промокальним папером і пропрасувати. Після цього нанести трихлоретан на тканину і висушити надлишок рідини.


Методи, наведені нижче, допоможуть видалити бруд з тканини:

  • вибивання (цей метод підходить для домотканих - грубих тканин);
  • за допомогою щітки очистити окремі волокна (уникайте використовувати щітки з жорсткими волокнами, так як вони можуть видирати ворс з тканини);
  • вакуумна чистка - пилосос (слід використовувати відповідне обладнання для вакуумного чищення);
    вакуум-пилосос занадто часто використовувати не слід, оскільки це негативно позначається на якості тканини, тобто знижується стійкість ворсу, ворс випадає, наповнювач вилазить назовні через оббивку і т.д. Використання води має бути обмежена. Зайва волога може змусити пляма розтікатися і залишати на тканині розводи (особливо це відноситься до домотканим тканинам). Тому професійні послуги з чищення - краще рішення питання.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...