Перше враження про квартиру, як правило, формується в передпокої. Тому надзвичайно важливо оформити її таким чином, щоб вона була одночасно красивою і практичною.

Існуючі на меблевому ринку пропозиції варіантів меблів для передпокою можуть задовольнити будь-якого покупця. Якщо площа кімнати не дозволяє розмістити великий комплект меблів, відмінним варіантом послужить установка шафи-купе з великою кількістю відсіків. Це дозволить, не захаращуючи простір, помістити в передпокої безліч речей. Дзеркальні двері шафи-купе заощадять місце в передпокої, оскільки виключить необхідність виділення місця для окремо розташованого або висячого дзеркала, наявність якого є обов'язковим для передпокою, а також візуально розширить простір даного приміщення. А високе дзеркало від підлоги до стелі дозволить візуально підняти стелі.

Оскільки зазвичай в передпокої немає вікон, важливим моментом є висвітлення даної кімнати. Так, підсвічування, вбудоване у верхні панелі шаф і полиць, дозволяє візуально збільшити висоту стелі. Додаткове освітлення потрібно біля дзеркала, яке може бути забезпечено за рахунок світильників з боків самого дзеркала або на ньому.

Прикрасити передпокій , а також приховати або виправити її недоліки можна правильно підібравши колір і матеріал підлогового і настінного покриття. Висоту стін можна підняти за рахунок світлих відтінків підлоги і стелі, розширення вузької перехожої також досягається шляхом фарбування стін у світлі кольори - бежеві, персикові і т.д.

Якщо площа дозволяє, кімнату можна урізноманітнити шляхом комбінування декількох кольорів і матеріалів, але при цьому важливо не перестаратися. Також слід пам'ятати, що передпокій повинен гармоніювати з іншою частиною квартири.

Використані кольори повинні добре поєднуватися між собою і з меблями. В якості настінного покриття використовують шпалери, фарбу або плитку. Можна частину стіни викласти плиткою, а другу частину пофарбувати. Або скомбінувати шпалери і фарбу. При виборі матеріалу для підлоги і стін варто звернути увагу на їх довговічність, враховуючи частоту переміщень по передпокою.

Візуально об'єднати передпокій з іншими кімнатами можна встановивши скляні міжкімнатні двері, вибравши для всіх приміщень однакове підлогове покриття (паркет, ламінат, ковролін і т.д.).

Комбінація меблів, колірного і світлового оформлення прихожей дозволяє створити інтер'єр у певному стилі. Основні варіанти стилів для передпокою: класичний, «хай-тек», мінімалізм, бароко та ін.

Класика, як правило, відрізняється функціональністю, елегантністю, чіткими лініями і відсутністю зайвого в інтер'єрі. В якості матеріалів для меблів, а також підлогового покриття частіше вибирають дерево. Стіни прикрашаються картинами. Зручним при облаштування класичного передпокою є використання модульних меблів.

Хай-тек підходить людям, які ведуть активний спосіб життя, і для нього характерне використання в меблях скла і металу, відсутність настінних прикрас, простота меблевих конструкцій і світлі тони настінного покриття.

Мінімалізм передбачає переважання в інтер'єрі меблів для передпокою з натуральних матеріалів, при цьому кількість меблів має бути мінімальним.
Бароко в передпокої припускає наявність ліпнини на стінах і стелі, позолочених елементів і масивні меблі з натуральних матеріалів.
При виборі стилю для оформлення передпокою необхідно враховувати стиль всієї квартири.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...