Основне враження про шафу-купе створюється завдяки її фасаду. Існує кілька основних видів фасадів:

1) Найбільш поширений варіант - це фасад з ДСП (стандартна товщина - 10 мм) під колір корпусу, іноді в одній шафі комбінується ДСП 2-х і більше відтінків.

2) Другий за популярністю - це дзеркальний фасад, він дозволяє візуально збільшити приміщення, в якому розміщениа шафа-купе. Буває кілька варіантів дзеркала: графіт, срібло, бронза тощо.

Плюси дзеркального фасаду:
- Можливість візуального розширення простору та підняття стель;
- Додаткова економія простору, оскільки необхідність установки в кімнаті або на стіні окремого дзеркала;
- Достатня міцність;
- Можливість різноманітного декорування поверхні;
- Простота у догляді;
- Довговічність.

3) Малюнок піскоструй - це матовий візерунок або малюнок, нанесений на дзеркальну або скляну поверхню за шаблоном.

4) Трафаретне фарбування - це лакований малюнок, нанесений на дзеркальну або скляну поверхню шафи-купе. Такий малюнок може бути як монохромним, так і різнобарвним.

5) Фотодрук по склу або дзеркала - це скляний або дзеркальний фасад з фотографією у весь розмір дверей, вона може бути звичайною, матовою або об'ємною.

6) Ротанг і бамбук - популярні варіанти оформлення фасадів, однак при цьому досить дорогі.

Ротанг володіє еластичними, вологостійкими і міцними властивостями, завдяки чому забезпечується довговічність такої шафи-купе. Ротанг родом з південно-східної Азії, пальма ротанга є найдовшою рослиною в світі (висота перевищує 200 м). Висока ціна фасадів з ротанга пояснюється необхідністю плетіння вручну. Крім натурального ротанга можливе використання штучної альтернативи: пластикового ротанга (не піддається фарбуванню) або матеріал з целюлози, армованої капроновою ниткою (піддається фарбуванню).
Бамбук також є міцним і довговічним матеріалом. Бамбуковий фасад часто використовується при облаштуванні приміщень у японському стилі або етно-стилі.

7) Суцільне матування - це повністю матовий скляний або дзеркальний фасад шафи-купе за рахунок покриття піскоструєм або хімічним травленням.

8) Покриття двері штучною шкірою це відносно новий на ринку метод, що дозволяє надати шафі оригінальність.

9) Декорування фасаду тканиною - такий варіант дозволяє створити максимально гармонійний інтер'єр кімнати за рахунок використання однакового або схожого матеріалу в м'яких меблях, шафах, гардинах і т.д.

Можна виділити 2 основних способи поєднання тканини на фасаді шафи-купе та інших предметів інтер'єру:
- нюансний - передбачає вибір основного кольору і фактури тканини за основу, під яку, як доповнення, підбираються інші предмети інтер'єру;
- контрастний - колір і фактура тканини фасаду контрастує з іншими меблями і дрібними деталями інтер'єру.
Поширеним є оформлення фасаду гобеленом і шенілла, оскільки ці тканини добре поєднуються з м'якими меблями.

10) Комбінований фасад - це фасад з декількох матеріалів, наприклад ДСП і скла, ДСП і дзеркала і т.д.
Якщо Ви визначилися з моделлю відповідної Вам шафи-купе або впевнені у виборі, наш співробітник з легкістю допоможе Вам, приїхавши в зручний для Вас час для вибору оптимального варіанту, замірів та оформлення замовлення.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...