Корпусні меблі складаються з окремих модулів. Це дозволяє при необхідності переставляти окремі її частини, створюючи таким чином різні варіації з одного комплекту меблів. Корпусні меблі проектуються таким чином, щоб її модулі виглядали гармонійно як разом, так і окремо. Це дозволяє максимально раціонально використовувати простір приміщень.

Існує великий вибір матеріалів, з яких виготовляються корпусні меблі: ДСП, дерево (бук, дуб, сосна), скло, метал. При цьому скло і метал найактивніше використовується для виробництва стелажів, журнальних столиків, шаф.

Найбільш поширеною, в першу чергу завдяки найменшою ціною, є меблі з ДСП (деревно-стружкової плити), яку за способом виготовлення прийнято ділити на ламіновану, шліфовану і кашировану. При виробництві кашированої ДСП декоративне покриття клеїться на плиту, а ламінована плита відрізняється від шліфованої тим, що її декоративне покриття виходить за допомогою хімічних процесів при пресуванні. Існує 4 класу безпеки ДСП: Е-3, Е-2, Е-1, Е-0. При цьому найвищою екологічністю володіють плити класу Е-1 і Е-0.

Купуючи корпусні меблі з ДСП необхідно обов'язково запитувати у продавця сертифікат відповідності, оскільки низькоякісна ДСП, виготовлена з дешевих хімічних сумішей, при нагріванні може виділяти токсичні речовини небезпечні для здоров'я і життя людини.

МДФ виробляється методом гарячого пресування. Деревно-волокнисту плиту (ДВП) одержують шляхом "мокрого" пресування.

Більш безпечними і екологічними є меблі з МДФ, проте вони мають набагато більшу вагу, ніж якщо вона виготовлена ​​з ДСП, тому її перестановка буде важкою. ДВП, як правило, використовується в якості задньої стінки меблів, оскільки це тонкий матеріал.

Для виготовлення корпусних меблів з натурального дерева використовують дуб, вишню, бук, горіх, тисс і сосну.

Колір корпусних меблів буває найрізноманітнішим: як в класичному стилі - чорного, білого, сірого кольору, так і з імітацією дорогих порід дерева.

Важливою складовою корпусних меблів є фурнітура, оскільки від якості їх матеріалу може залежати і їх довговічність. Якщо використана фурнітура з алюмінію або його сплавів, то такі меблі ймовірно прослужать не довго.

Сьогодні корпусні меблі використовуються як для дому (у вітальнях, дитячих кімнатах, спальнях), так і для офісів. Залежно від її цільового призначення, визначається форма і матеріали корпусних меблів.

Офісні корпусні меблі повинні бути представницькими, але при цьому стриманими і практичними. Для їх виробництва частіше використовують метал і ДСП. Важливою характеристикою офісних корпусних меблів є їх практичність, оскільки вони активно експлуатуються. Як правило, тільки при облаштуванні кабінетів топ-менеджерів використовується корпусні меблі з натурального дерева та скла з використанням дорогої фурнітури. Вони є менш стійкими до механічних пошкоджень і, як правило, дорогими.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...