Дизайн офісу, робоче місце, насамперед, повинні надавати підтримку власнику або керівнику компанії. В офісі повинно домінувати (з невеликою перевагою) ян - активний, дієвий початок, стимулюючий творчі і розумові здібності людини.


Вдала з погляду фен шуй робоча обстановка може вплинути на фінансову успішність діяльності компанії, продуктивність праці, взаємини співробітників, і навіть на їх здоров'я і ставлення до роботи.
В офісі повинно домінувати (з невеликою перевагою) ян - активний, дієвий початок, стимулюючий творчі і розумові здібності людини

1. Робочий стіл

При розстановці робочих місць слід пам'ятати, що співробітникам не можна сидіти спиною до вікна або до дверей. Нехай за спиною буде хоча б офісна перегородка. Порожнеча за спиною може спровокувати нервозність.

Згідно феншую, робоче місце повинно бути чистим, не захаращеним паперами чи особистими дрібницями (рамки,). Якщо робота пов'язана з необхідністю працювати зі численними паперами - краще для цього тримати окремий столик. Особисті дрібнички треба розташувати так, щоб це не манячило постійно перед очима. Вільний простір допомагає мислити.

2. Освітлення

Світло має бути рівномірно розподілене по всій площі офісу. Гарна освітленість сприяє кращій концентрації і ефективності діяльності співробітників.
Світло може впливати на наше самопочуття. Занадто яскраве світло і його різкі тіні діють негативно, швидко стомлюють, не дають просуватися Ци. У темряві у людини починають вироблятися особливі гормони, які викликають сонливість і знижують активність мозку. А світло зменшує їх кількість (є навіть поняття фототерапії, хоча там використовується світло повнішого спектру).
Найбільш безпечними для зору і найменш стомлюють психіку є матові білі лампочки. Від жовтого або червонувато-оранжевого освітлення швидко втомлюються очі і падає ефективність діяльності.
Лампочка синього кольору покращує роботу серця, легенів і імунної системи, і навіть зниження рівня холестерину в крові. До речі, цей метод широко використовувався в медицині до винаходу антибіотиків.
Одним з ефективних ян-засобів для залучення позитивної енергії Ци є колір, точніше яскраві і світлі відтінки. Вибір конкретного кольору залежить від функції і призначення приміщення, орієнтації кабінету або триграми його власника.

3. Інтер'єр

Одним з ефективних ян-засобів для залучення позитивної енергії Ци є колір, точніше яскраві і світлі відтінки.
Офіси, оформлені в комбінації синього та білого, схиляють людей до постійних чаювань і перекурам. Переважання оранжевого кольору налаштовує персонал на креативні, творчі думки. Помаранчевий колір часто рекомендується людям, які шукають в бізнесі нові і нестандартні творчі рішення. Червоний колір - збуджує і стимулює. Його, як правило, радять надмірно флегматичним людям. Однак надлишок червоного може призвести до подразнення і підвищення кров'яного тиску. Білий колір, як відомо, нейтральний, що налаштовує на чистоту думок. Синій - діє заспокійливо, зелений - расслабляюще, він рекомендується людям динамічних професій. Людям, які постійно працюють за комп'ютером, також рекомендують тримати зелені рослини на своєму робочому столі, щоб таким чином знімати напругу.

Рослини краще замінити фотографіями або живописними полотнами. Для офісів, діяльність яких має відношення до освіти, навчання, виховної роботи підійдуть полотна в м'яких тонах, для торгівлі - яскраві квіти та натюрморти, для військових - чорно-біла каліграфія, для ЗМІ головне не перевантажувати елементами.
півонії, інші великі й яскраві квіти. У військових установах (сюди відносяться і міліцейські дільниці, військові училища) будуть добре виглядати мудрі вислови, сентенції і т. п.

Інтер'єр приміщень, діяльність яких безпосередньо пов'язана з газетами, журналами, телебаченням (засобами масової інформації), оформляється більш довільно, колір і форма предметів обстановки і аксесуарів визначається за вибором працюючих у ньому людей, але кількість декоративних елементів обмежується. Велика кількість рослин або меблів створює відчуття обмеженого простору, захаращеності і провокує появи надлишку ян.
Для збереження гармонії інтер'єр офісу, в якому багато руху, слід використовувати елементи інь. Це може бути акваріум або міні-фонтан, пейзаж, що зображає море або озеро. При погляді на них людина зможе розслабитися. Ще краще, якщо буде організований куточок відпочинку з великими м'якими диванами та кріслами, оформлений в холодних, але не темних тонах.

4. Вентиляція

Вентиляція в офісі повинна бути рівномірною, повітря не повинне бути ні гарячим, ні холодним. У будь-яку погоду, в будь-який час року приміщення повинне провітрюватися, доступ свіжого повітря забезпечить приплив додаткової кількості Ци, легкий вітерець (Не протяг!) необхідний для правильної циркуляції Ци. Ось чому офіс обов'язково повинен бути обладнаний кондиціонером або вентилятором (настільний або підлоговий вентилятор потрібно направити вгору).
Тютюновий дим погіршує атмосферу феншуй, тому місце для куріння має бути подалі від робітника. Для таких цілей можна використовувати негативні для будівлі напрямки.

5. Озеленення

Зелені рослини в офісі сприятливо діють на співробітників, їх самопочуття і настрій. Якщо комерційна будівля орієнтована на південь або захід і його елементами вважаються Вогонь або Дерево, то Фен-Шуй радить розміщувати в приміщенні багато зелених рослин з великим, круглим листям. Їх енергія принесе користь фірмі. А якщо будинок направлено на північний схід (стихія - Земля) або на південний захід (стихія - Земля), то кількість рослин і офісі необхідно звести до мінімуму, так як Дерево руйнує Землю. У цьому випадку фахівці фен-шуй рекомендують обмежитися двома рослинами по обидва боки від вхідних дверей офісу і одним (з круглими листям) - в зоні багатства офісу або кабінету керуючого.

6. Місце у приміщенні офісу

Якщо є можливість вибрати
1. Не сідай спиною до вікна або до дверей - це може додати нервозність твоїй поведінці. Нехай за спиною буде надійний тил - міцна стіна або хоча б офісна перегородка.
2. Дуже важко проявити себе, коли твій погляд впирається в стіну. Повинно бути достатньо простору для творчості, ідей і кар'єрного зростання.
3. Нехай в полі зору у тебе будуть двері в кімнату. Це символ того, що "все під контролем".

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...