Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть багато розповісти про захоплення його власника, стилю його керівництва. Один з популярних останнім часом стилів - англійська. Традиційно притаманна йому стриманість і монументальність є ознаками ділової людини. Вважається, що партнери приділяють більше уваги навіть не обстановці офісу в цілому, а саме кабінету керівника. Тому англійський кабінет здатний безпосередньо вплинути на створення і підтримання сприятливого іміджу не тільки власника, а й всієї організації в цілому. Останнім часом актуальна демонстрація довіри, прагнення до співпраці, а також багатофункціональність. Усім цим умовам відповідає англійський стиль.

Робоче місце директора

Звичайне робоче місце прийнято комплектувати столом, кріслом і тумбою. Але для керівника фірми даний набір предметів меблів не буде достатнім. Відповідно до сучасних стандартів, англійський кабінет повинен, перш за все, мати досить велику площу. Це необхідно для того, щоб його можна було розділити на так звану ділову зону і зону відпочинку. Це важливо для ефективної взаємодії з партнерами, демонстрації відкритості та мобільності господаря кабінету, а також обумовлено напруженим ритмом роботи більшості керівників.

Також вітається наявність елементів, покликаних створити максимально комфортну обстановку: полиці для книг і документів, тумби для організаційної техніки. Залежно від рангу керівника і його смакових переваг, а також позиціонування самої компанії, меблі можуть бути трьох видів: президент комплект, меблі для керівника як така і економ меблі.

Величний класичний стиль в оформленні кабінету

Президент-комплект в класичному стилі повинен бути виконаний з масиву. Навіть може бути прикрашений дорогоцінними металами, іншими дорогими декоративними елементами. Інший варіант - кабінет, оснащений за останнім словом техніки, з використанням в якості матеріалу високоякісного скла і металу. Головна умова, щоб меблі демонстрували багатство і статус. Часто це ексклюзивні предмети інтер'єру, можливо, виготовлені вручну. Такий тип оформлення інтер'єру часто можна побачити у процвітаючих керівників, голів державних підрозділів.

Кабінет керівника бізнес-клас

Англійський кабінет категорії бізнес-клас відрізняється оригінальністю. Саме в цьому сегменті найяскравіше виражаються останні тенденції моди. Англійський стиль пропонує тут використовувати моделі світлих, або, навпаки, підкреслено темних тонів. Вітається поєднання двох, не завжди традиційних, квітів. Перевага віддається масивним прямокутним формам, чіткості, лаконічності. Популярна деталь такого інтер'єру - відкриті стелажі.

У невеликих фірмах, де прийняті демократичні відносини між співробітниками, допустимо використовувати однакові меблі як для керівника, так і для підлеглих. Щоб все ж позначити відмінність між ними, можна застосувати контрастні кольори. Крім того, залишиться більше вільного простору, оскільки щодо президент-комплектів, економ комплекти менш громіздкі. Також модельний ряд в цьому сегменті більш різноманітний, що дає творчій людині можливість проявити фантазію.

Вибір аксесуарів в кабінет директора

Останній штрих, без якого англійський кабінет буде незавершеним і безликим - це аксесуари. Саме вони відволікають увагу від можливих недоліків планування і акцентують вдалі рішення. Вони ж надають будь-якому кабінету індивідуальність і забезпечують раціональне функціонування робочого простору. Це можуть бути картини і фотографії в рамках, статуетки. Добре використовувати кімнатні квіти і дерева в кашпо, виконаних з високоякісного матеріалу. Також величезну роль грає правильно підібране освітлення.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...