Ви вирішили переобладнати приміщення офісу? Або, може бути, вам належить відкрити філію фірми? Тоді вам треба знати, що в створенні іміджу організації важливу роль відіграють офісні меблі. Від неї залежить психологічний комфорт як відвідувачів, так і співробітників фірми.

Вихідні дані: насамперед вам необхідно знати розміри приміщення, кількість співробітників, передбачуване число відвідувачів і, звичайно, суму, яку ви готові витратити на меблі.

Зазвичай робоче місце - це стіл, підкатна тумба, крісло і невелика шафа для документів.

Що потрібно знати про меблі? Перший параметр меблів - її якість. Воно залежить не від країни-виробника, а від того, скільки грошей виробник вклав у виробництво. Тому хороші меблі можуть бути і українськими, і російськими, і малайзійськими, і італійськими. Якість - показник комплексний і складається з відповідності декільком основним вимогам. Меблі повинні бути зручними і конструктивно продуманими. У ній повинні бути присутні всі елементи, необхідні в офісі. Дізнайтеся, чи є в даній серії те, що може знадобитися вам не тільки сьогодні, але й пізніше. Бувало, що, зіткнувшись з необхідністю розширення офісу, клієнт із здивуванням дізнавався про відсутність в даній серії шаф для одягу.

Різноманітність елементів забезпечує вбудовування меблів в будь-яке приміщення, а меблі, в ідеалі, забезпечують різні конфігурації робочих місць. На ринку існують серії, в яких 100-120 елементів. Бажано знайти саме таку серію. Якщо приміщення вашого офісу нестандартне, то частину елементів краще замовити. Сучасні тенденції в світі меблевого дизайну припускають використання криволінійних і асиметричних конструкцій. Можливо, вам чудово підійде вигнутий стіл або стіл, доповнений оригінальним елементом. Наявність додаткових елементів незначно збільшить суму замовлення, але дозволить зробити офіс своєрідним.

У число елементів серії повинні входити такі, які дозволять сформувати reception (приймальню зі спеціальними стійками вище основного рівня столів). Меблі повинні враховувати сучасні тенденції в організації бізнесу (комп'ютеризацію та інш.), Тому в серії бажано наявність комп'ютерних столів, столиків для оргтехніки, підставок.

Передбачається, що офісні меблі будуть легко збиратися і розбиратися. Не забудьте отримати у продавця схему, за якою робітники змогли б зібрати меблі. При цьому після одноразового збирання-розбирання меблів вони повинні виглядати як нові.

Дізнайтеся у продавця, яка фурнітура йде на дані меблі. Більшість серій, незалежно від країни-виробника, оснащується італійською фурнітурою. При огляді меблів переконайтеся, що на полицях в шафах (або там, де гвинти вкручуються безпосередньо в ДСП) немає слідів тирси, а матеріал покриття не відшаровується.

Купуйте довговічні меблі. Це стане в нагоді вам і в тому випадку, якщо через якийсь час ви захочете її змінити / продати або переїхати в інше приміщення. На термін служби меблів впливає матеріал і покриття основи, її опір зовнішнім впливам. У цьому плані ДСП - не найгірший варіант. Її застосування виправдане з технологічної точки зору: дозволяє створити рівну поверхню для нанесення поверхневого шару, легше кроїться, ріжеться і обробляється, ніж натуральні матеріали. ДВП, що складається з ще більш дрібних частинок, ніж ДСП, технологічніше, менше схильна размоканию при випадковому і, як правило, агресивному впливі вологи (коли прориває трубу опалення або кондиціонування). Меблі з ДВП набагато неприхотливіше у використанні, ніж меблі з натуральних матеріалів.

Меблі, оброблені натуральним шпоном, примхливі, вимагають обережного поводження. Якщо вам необхідний колір поверхні, що нагадує натуральні породи дерева, радимо зупинитися на меблях, покритих ламінатом (папір на основі мелемінформальдегідних смол). На них легко наносяться будь-які кольори, в тому числі малюнки, що імітують натуральне дерево. Єдиний недолік - мала зносостійкість поверхні. Без товстого шару така поверхня легко стирається, дряпається, не терпить високотемпературних впливів.

Більш пристосована до офісних умов меблі, облицьована меламіном - відносно товстим шаром полімерного покриття. Товщина його і методи нанесення на поверхню ДСП або ДВП можуть бути різними, різної буде і сама поверхня, а достоїнства і недоліки однакові. До переваг можна віднести чудову для офісних умов зносо- і термостійкість, до недоліків - обмежені можливості імітування натуральних порід.

ДСП і інші деревні плити - найпоширеніший і недорогий матеріал. Поєднання цієї основи з високоміцними покриттями, ламінатом і меламіном дає прекрасний результат. Меблі в кабінетах керівників іноді роблять з натуральної деревини, частіше шпона цінних порід дерева використовується тільки в якості облицювального матеріалу. Для підвищення практичності меблів кромки фасадів і стільниць зазвичай обклеюють стрічкою з ПВХ.

Загартоване, у тому числі тоноване скло служить матеріалом для полиць, дверець шаф, стільниць та різного роду перегородок. Широке використання скла у виробництві сучасних меблів дозволяє робити атмосферу в офісі прозорою, створювати ілюзію збільшення простору. З хромованого або матового металу - сталі та алюмінію - роблять каркаси столів, стійок, стелажів і опори крісел і стільців.

Пластик використовується не тільки як матеріал для перегородок. Підлокітники і хрестовини більшості офісних стільців і крісел також зроблені з пластика.

Якщо вам необхідні меблі, виконані або оброблені натуральним деревом, - не економте. Гарні меблі коштують чималих грошей. Якщо захотілося мати меблі класичних, натуральних відтінків і ви можете забезпечити їм «неекстремальні» умови експлуатації, радимо ламіновані меблі. Ну а якщо у вашому офісі постійно панує пожвавлення, співробітники курять за робочими столами або п'ють каву, оптимальним вибором могли б стати меблі, покриті меламіном.

Одна з останніх тенденцій розвитку європейської офісної моди - округла форма всіх предметів меблювання. Відмова від гострих кутів і прямокутних форм не тільки дозволяє створити оптимальні умови для роботи людей, але й підтримувати в колективі дух співпраці. Круглі і овальні елементи столів в кімнаті для переговорів створюють атмосферу взаєморозуміння, а стільці незвичайного дизайну сприяють польоту фантазії і прийняття сміливих рішень.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...