Правильний офісний інтер'єр створити непросто, але в разі успіху будуть задоволені як співробітники, так і відвідувачі. При цьому важливо правильно продумати дизайн, вибрати правильний напрямок.
За функціональністю шафи не сильно відрізняються, змінюються лише форма і колір, а остаточний вибір залишається за споживачем.
Сучасний асортимент має багато пропозицій офісних меблів , в тому числі і шаф, а виробники навчилися робити не тільки функціональні, але і невеликі вироби.

Матеріали виготовлення офісної шафи

В якості покриття шафи найчастіше застосовується ламінат, який робиться з декількох шарів. Це безпосередньо зовнішній шар, що забезпечує дизайн і захисний, який складається з міцного матеріалу. Така комбінація забезпечує міцність і вологозахист, а також стійкість до ударів і змін температурного режиму, що робить термін служби меблів набагато довше.

Що до конструктивної особливості, то офісні шафи найчастіше виконуються за каркасною технологією. Це означає, що як стінки, так і фасад, з боків скріплюються дерев'яною рамою. Саме від неї залежить міцність виробу, але і сама рама також буде міцною, тільки якщо використовується відповідне дерево з високою твердістю.

Породи, що застосовуються для каркаса, повинні тримати навантаження, тертя, але при цьому бути гнучкими. Найдорожчою подібною деревиною буде самшит, бюджетніше вийде закупівля меблів з граба, груші, кизилу, дуба та інших подібних матеріалів. Економніше всього буде закупити меблі з хвойних порід, але вони ж будуть і недовговічніше всього.

Шафи з ДСП і МДФ

Якщо в офісі нестандартний клімат, наприклад, занадто вологий або занадто сухий, то це може сильно нашкодити меблям. Так, при високій вологості дерево деформується, а при низькій - буде тріскатися. Тому в такому випадку можна використовувати МДФ і ДСП для накриття каркаса шаф.

Надійність шаф, безпечні матеріали

Буде добре, якщо дерево обробляється особливим просоченням, яке підвищує стійкість до перепадів температури і зносу. Але і занадто велика кількість домішок тільки зашкодить. Так, в ДСП застосовується формальдегід, який в кімнатних умовах починає виділятися з матеріалу і шкодити людському здоров'ю. Щоб не допустити цього, потрібно вибирати не найдешевші варіанти, які будуть герметичними, і небезпечні сполуки не зможуть виділитися. Якщо надійність понад усе, можна звернути увагу на німецькі матеріали.

Коли з шафою вже вирішено, слід подивитися на якість його фурнітури. Адже якщо ручки почнуть незабаром облазити або відвалюватися, то це буде дуже неприємно, тому не потрібно соромитися перевірити їх на стійкість і вивчити покриття. І нарешті, слід підбирати оформлення шафи до загального дизайну, адже в офісі шафа повинна виглядати гармонійно і строго.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...