За допомогою інструментів фен-шуй офісу можна досягти успішної роботи і стрімкого розвитку компанії в цілому. Але при цьому, не варто забувати і про інші фактори, таких як колірне оформлення, інтер'єр і дизайн, освітлення офісу.

У Китаї в стародавні часи люди вважали, що доля їхнього народу повністю залежить від того наскільки вдалим є розташування палацу і трону імператора. Донині традиції збереглися і китайці вірять, що успіх майбутньої компанії повністю залежить від того, де і наскільки вдало розташований кабінет директора або керуючого.

Столи в офісі повинні займати оптимальне положення. Більшість співробітників проводить багато часу, сидячи за столом, і, отже, ви повинні ретельно обдумати можливості використання офісного простору. У першу чергу слід уникати положення спиною до дверей.

Правильна позиція столу, коли людина, що сидить на стільці або в кріслі, може окинути поглядом всю кімнату, бачити що відбувається навколо і стежити за входом і виходом. Інша можливість - поставити стіл діагонально в кутку кімнати з видом на двері. Якщо в офісі знаходяться два столи, то діагональна конфігурація ідеальна. Вона дає обом співробітникам вигідне положення по відношенню до дверей і один до одного - тобто вони не змушені постійно обмінюватися поглядами, що створює конфронтацію.

Не слід розміщувати стіл на одній лінії з дверима; він повинен знаходитися лицем до дверей, але під кутом. Стіл також не повинен стояти обличчям або спиною до вікна. Якщо з якоїсь причини неможливо уникнути положення спиною до дверей, можна заблокувати пряму лінію перешкодою у вигляді ширми або архівних шаф.

У великих офісах іноді потрібно встановити декілька робочих столів незалежно від планування приміщення. У будь-якому випадку важливо, щоб розташування столів створювало якомога менше прямих ліній. Конфігурація не повинна утворювати канали для швидкого руху ци; замість цього енергія повинна плавно циркулювати по кімнаті.

Якщо з якої-небудь причини (особливо в офісі, де стоїть один стіл) неможливо влаштувати так, щоб людина сиділа обличчям до дверей, повісьте дзеркало на стіну перед столом. Принаймні, так він буде бачити, хто входить в кімнату.

У практиці спостерігалися явища, що після кардинальної зміни місця розташування столу власників фірми або ж зміна інтер'єру за правилами фен-шуй, бізнес мав позитивний і стрімкмй успішний розвиток. Іноді й ви самі сидячи в офісі або вдома, час від часу, відчуваєте себе «не в своїй тарілці», в деяких місцях.

Розташування столу керівника компанії чи фірми має бути в недоступному для сторонніх поглядів, затишному місці, особливо якщо діяльність компанії не пов'язана з візитами клієнтів. Керівник або президент компанії не повинен сидіти спиною до дверей або вікна, в той же час він може сидіти спиною до стінки, що забезпечить йому символічну захист і підтримку в роботі. Великий і міцний стіл керівника говорить про процвітання і багатство компанії, тому стіл повинен бути солідним.

До фінансових проблем і постійним конфліктам підлеглих з керівником в компанії можуть призвести неправильне положення столу в офісі керівника і підлеглих. Наприклад, у гострих кутах кімнати або під відкритою стельової балкою.

Сприятливо позначиться на роботу всього відділу, якщо стіл керівника розташувати в прямих кутах кабінету, далеко від дверей, і при цьому сидить за столом було б видно добре двері. Повагу співробітників на роботі або в офісі керівник може завоювати, якщо займе сприятливе місце в кабінеті. Далекі кути, які розміщені далеко від входу, є областями, які зміцнюють авторитет. Це місце дає почуття впевненості і дає контроль і концентрацію, при цьому має буде невразливий в екстремальних умовах

Столи в кутку кімнати розміщувати не рекомендують, оскільки спина людини не буде загороджена. Найкраще коли за спиною не буде вільного простору, а буде стіна, що дасть відчуття безпеки.

Робочий стіл не повинен розміщуватися за дверима. При роботі з клієнтами або ж при продажах будь-якого товару, садіть клієнта обличчям до вас і спиною до дверей, таким чином щоб людина сиділа в кутку столу або навпаки. У таких випадках клієнт втратить контроль над ситуацією, а ви тим часом оволодієте нею. Коли клієнт сидить на дивані або м'якому кріслі він втрачає гостроту мислення і розслабляється. Якщо ви хочете, щоб ваш клієнт, нехай він продавець, а ви покупець, погодився на ваші умови, то посадіть його збоку столу і обличчям до дверей

У житті зустрічаються офіси, коли конференц-зали розділені на секції з прозорими перегородками. У таких випадках, важливо щоб за спиною керівника не розміщувалась перегородка або двері з віконцем. Погано, коли кожен відвідувач зможе побачити керівника раніше, ніж це зможе зробити він. Така ситуація ставить у вразливу позицію начальника.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...