У процесі облаштування дитячої кімнати перед багатьма батьками постає питання: чи повинні відрізнятися кімнати хлопчика і дівчинки.

Дитячі психологи встановили, що дитина вперше усвідомлює свою стать до трьох років. Тому до цього віку робити акцент до статевої приналежності дитини при оформленні дитячої кімнати немає сенсу. У п'ять років дитина здатна розрізняти оточуючих людей за статевою ознакою і намагається відмежувати себе від протилежної статі.

Тому починаючи з п'яти років важливо, щоб кімната хлопчика відрізнялася від кімнати дівчинки.

При виборі кольору стін і меблів варто враховувати різницю темпераменту і мислення хлопчиків і дівчаток. Для кімнати дівчинки краще вибирати теплі кольори - бежеві, жовті, рожеві, для хлопчика підійдуть холодні кольори - блакитні, сині, зелені.

Дитячі меблі також можуть відрізнятися для хлопчиків і дівчаток, наприклад декоративними елементами на ній. На меблях дівчинки можуть бути зображені феї, квіти, ведмежата, на меблях хлопчика - пірати, паровози, машинки, кораблі і т.д.

Комплект меблів для хлопчика повинні складатися з ліжка (може бути у вигляді автомобіля, корабля або космічного корабля), шафи для речей, столу зі стільцем. Для економії місця в невеликій дитячій кімнаті ліжко можна розташувати на другому поверсі над столом або шафою.

Ліжко для дівчинки можуть прикрашати ажурні узори і балдахін. Крім ліжка, в дитячу кімнату для дівчинки потрібно розмістити туалетний столик з дзеркалом, шафу для речей, стіл зі стільцем.
Незалежно від статі дитини найголовніше в ліжка це її безпека (повинна бути виготовлена ​​з екологічно чистих матеріалів) і зручність (необхідний ортопедичний матрац). Існує величезний вибір дитячої постільної білизни, яку можна підібрати з урахуванням переваг і захоплень хлопчика (кораблики, тварини, мультяшні герої, космос та інше) або дівчинки (казкові герої, квіти, тварини і т.п.).

Для спортивного розвитку дитини бажано встановити в дитячій кімнаті спортивний куточок, який може складатися з шведської стінки, боксерського рингу для хлопчика, балетного станка для дівчинки та інших складових.

Якщо дитяча кімната буде спільною для різностатевих дітей, необхідно розмежувати простір на жіноче і чоловіче. Для цього можна використовувати ширму або шафу. Хоча бажано щоб у п'ятирічних різностатевих дітей були окремі кімнати. Якщо ж такої можливості немає, то важливо, щоб загальна дитяча кімната була просторою, що дозволяє вільно проводити час, присвячений навчанню, іграм, сну обох дітей, не заважаючи при цьому один одному. Кожному з дітей потрібне особисте спальне місце, місце для навчання й ігор.

Розмежувати кімнату на так звані «чоловічу» і «жіночу» зони, можна пофарбувати стіни в 2 різних кольори: біля ліжка і столу дівчинки це може бути рожевий колір, а біля ліжка і столу хлопчика - блакитний, або ж в іншій комбінації на розсуд дітей.

Вибираючи колір стін у дитячій кімнаті, важливо не забувати про вплив тих або інших кольорів на психіку дитини. Так, дуже яскраві кольори можуть викликати надмірне збудження їхньої психіки. Тому в даному питанні важливо не перестаратися, шляхом комбінування нейтральних і яскравих кольорів при декоруванні дитячої кімнати.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...