Погодьтеся, часом дивуєшся, ну звідки взялося стільки речей? І всі потрібні і корисні. Ще частіше задаєшся питанням: де це все зберігати? Місця в крихітній квартирці катастрофічно не вистачає, шафи вже нічого не вміщають. А всього, що потрібно кудись впихнути, стає все більше, і більше. Що ж робити? Вихід простий - задумайтеся над облаштуванням у квартирі вбиральні.

Можу посперечатися, зараз ви думали: «Тут пройти ніде, а я ще й гардеробну будувати буду?». Даремно ви так. Навіть у самій малесенькій малогабаритній хрущовській «однушке» передбачена комора. Так-так, та сама, де зазвичай зберігається всякий непотріб, швабри і ганчірочки. Її прекрасно можна обладнати під гардеробну! Якщо навіть кладовки немає, то знайдеться куточок 2х2, з якого за допомогою листа гіпсокартону і фантазії можна змайструвати прекрасну гардеробну. У наші дні існує величезна кількість різних систем зберігання, які економлять місце і організують простір навіть у самому маленькому приміщенні. Тому користь від такого куточка збільшується в рази.

Екскурс в історію і сучасне застосування гардеробних

Гардероб - слово, звичайно ж, французьке, що означає «зберігати плаття». Тільки французи, які люблять одяг, могли придумати таке. Щоправда, спочатку гардероб був усього лише каретними скринями, в яких перевозився одяг в подорожах. За часів французького "короля-сонця" Людовика XIV з одягу був створений цілий культ. Гардеробні були неосяжними і зберігали в собі незліченну кількість перук, жюстюкюрів, подвійних суконь та інших предметів розкоші. Для управління такими величезними приміщеннями до них були приставлені гардеробниці і навіть придворні чиновники - гардеробмейстери.

Зараз такими гігантськими масштабами навряд чи хтось володіє, тому доводиться задовольнятися малим. Благо, виробники меблів та інтер'єрних рішень допомагають нам перетворити крихітний простір під зберігання одягу і потрібних предметів ужитку. Ось кілька конструкцій, здатних заощадити місце:

Шафи і комоди. Вони виступають як самостійна одиниця для зберігання одягу та взуття, можуть з'єднуватися з іншими системами зберігання в гардеробній;
Металеві вішалки-штанги для плічок добре зберігають сорочки та сукні в вигладженому стані, здатні витримати велику вагу верхнього одягу;
Полички і ящики для складання одягу;

Декоративні кошики для білизни і дрібниць заслуговують окремої уваги. Плетені, текстильні або в змішаній техніці - вони виглядають дуже ефектно і є відмінним органайзером;Всілякі гачки для розвішування одягу, сумок та іншого.

Розташування відсіків і модулів ви вибираєте самі, орієнтуючись тільки на свою зручність. Матеріали виготовлення систем зберігання дуже варіативні: сітчасті, модулі ДСП, метало-каркасні та інші.

Казковий острівець для дітей

Ви ще не переконалися в необхідності вбиральні? Запитайте у самого маленького члена сім'ї, хотів би він у себе в квартирі мати цілу кімнату казок. Адже саме такою стає для дитини гардеробна. Такою і я пам'ятаю гардеробну-комору в радянській двокімнатній квартирі батьків. Від сучасних гардеробних вона, безумовно, відрізнялася, але мій тато був шалено гордий собою і тим, що зміг втілити мамину мрію в реальність. Ця кімната була для мене цілим світом з дитячими іграми в переодягання і перевзування. Вона була імпровізованою сценою, де дуже часто я давала «концерти» з мікрофоном-гребінцем. Такий захват запам'ятався на все життя!

А дзеркало, яке зазвичай є в гардеробних, і перед яким можна годинами показувати пики? Це ж так весело! Грати в хованки - особлива розвага, якщо до тебе в гості прийшли хлопці, які не знають про всі затишні куточки в гардеробній. Одним словом, для вашої дитини ця кімната, неодмінно стане улюбленою. Вона навіть забуде про комп'ютерні іграшки і мультики. Та й навіщо вони потрібні, якщо в будинку є ціла «таємна» кімната?

Мрія дружини - порядок в будівельних інструментах чоловіка

Набридли всілякі болтики, гаечки, а чого доброго і перфоратори, валяються всюди? Звичайно ж, і в такому випадку вас врятує поява вбиральні. Думаю, вашому чоловікові також давно набридло в пошуках одного шурупа, переривати все те «асорті» в баночці, що стоїть де-небудь у куточку.

При правильному настрої і бажанні можна самостійно змайструвати полиці під інструменти. Всі саморізи, болти і напилки знайдуть своє місце в багатоповерховому ящику з листа фанери або в коробочках від кондитерських форм. АЛЕ ... краще довірити цю справу професіоналам компанії Officecomfort, які придумають і сконструюють спеціальні відсіки для зберігання не тільки інструментів, а й речей (сезонних) взуття, білизни і т.д.

Також гардеробна кімната стане в допомозі хорошій хазяєчці, яка сховає там супермодний пилосос, прасувальну дошку і всі підручні засоби для прибирання свого будинку!
Ось яке багатофункціональне місце - гардеробна. Виділивши трохи простору у себе вдома, ви отримуєте чудо-кімнатку, в яку поміщається все те, що лежало «там, де не треба» і заважало вам жити. У ній всі члени сім'ї знайдуть місце для свого одягу і дрібниць. І у вашому будинку буде панувати порядок і затишок.

Супутні товари
Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...