Кухня - це одне з основних приміщень в квартирі і заміському будинку. Господиня дому та інші члени сім'ї проводять на кухні багато часу. Адже кухня є не тільки місцем приготування і споживання їжі, але і своєрідним центром спілкування родини. Саме тому, від правильного обладнання та благоустрою кухні багато в чому залежить зручність домашньої роботи і відпочинок мешканців, а також комфорт і затишок квартири в цілому.

Оптимальна площа кухні для готування становить 9-12 кв. м. Не турбуйтеся, цього вистачить: повноцінно обладнана кухня розміщується всього на 3,5 кв. м., інший простір необхідно для переміщення між основними вузлами: плитою, мийкою та холодильником.
(Класичне "правило трикутника": чим менше відстань між холодильником, мийкою і плитою, тим ергономічніше кухня.) Нижче представлені кілька варіантів розташування кухонних елементів:

A – холодильник
В – варочна поверхня
С – мийка
D – духовка розташована в колоні

Кухня на заказ замовити кухню в києві
кухня для офісу на замовлення замовити кухню для офісу

 

Функціональність, ергономіка, естетика - це три складові, які ми використовуємо при дизайні інтер'єру кухні. Питаннями функціональності почасти займаються виробники побутової техніки. А з точки зору ергономіки розраховані і рекомендуються певні розміри і розташування кухонних модулів.

Сьогодні дуже популярно купувати кухні на замовлення. А все тому, що квартири у всіх різні, багато застосовують інші планування, не можна використовувати шаблонну кухню - необхідно підлаштовувати кухонні меблі під кожен окремий варіант приміщення. Переваги кухні на замовлення складаються ще й у тому, що Ви маєте можливість вказати розміри необхідних роз'ємів, щоб ідеально вмістити туди всю техніку. Плюсом також є те, що Ви самостійно обираєте матеріали, з яких буде виготовлена ​​Ваша кухня. Найчастіше корпуси модулів виробляються з ДСП, а кухні більш високого класу виготовляються з натурального масиву дерева. Основну естетичну роль відіграють фасади - це можуть бути економічні фасади з ДСП, МДФ, сучасні в стилі «хай-тек» фасади зі скла, обрамлені алюмінієвим профілем або з нанесенням фотодруку, любителі класики вибирають фасади з натурального дерева, а додадуть вишуканості вітражі.

При замовленні кухні ще одним важливим моментом є вибір стільниці. Саме вона служить основною робочою поверхнею. З цієї причини, вибираючи кухні на замовлення, варто врахувати характеристики стільниці. Найважливіші з яких: міцність, водостійкість, приємний зовнішній вигляд.

Найпоширенішими на сьогоднішній день є стільниці з МДФ покритої пластиком. Даний матеріал достатньою мірою міцний, і має широкий спектр кольорів.

Останнім часом, все більш популярними стають стільниці зі штучного каменю. Вони відрізняються високою міцністю, відсутністю гігроскопічності. Поверхня подібних стільниць легко очищається спеціальними миючими засобами. Крім цього, матеріал дуже зручний для розрізання, і зі штучного каменю можна легко вирізати будь-яку поверхню, створити складні заокруглення або прямі кути, особливо якщо ви збираєтеся замовляти кутову кухню. При цьому краї розрізу не будуть потребувати додаткової обробки, як у випадку зі стільницями з МДФ.

У сучасному світі матеріалів варіантів маса - тут вже вибір весь за Вами!

Затишна, практична і естетично облаштована кухня є джерелом натхнення її господині, підвищує апетит у обідаючих членів сім'ї, а гостям, які зайшли на кухню, може багато розповісти про характер і натуру домогосподарки.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...