У нинішній час будь-яка людина потребує повноцінного відпочинку і сні, а для цього вкрай необхідна наявність відповідного затишного місця, в якому можна забути про всі справи і розслабитися. Необхідний затишок в спальні можна створити за допомогою правильно обраних меблів. Воні створять умови як для комфортного ранкового пробудження, так і для приємного вечірнього проведення часу.

Основними стилями в інтер'єрі спальні є класика і модерн. Для класики характерні меблі з дерева з різьбленими візерунками і плавними лініями. Модерн передбачає чіткі лінії, відсутність зайвих елементів і простоту геометричних форм.

Спальня повинна бути гармонійною, тому вкрай важливо витримати у всіх її деталях єдиний стиль. Важливо серйозно поставитися до вибору кожної деталі облаштування цієї кімнати, оскільки навіть правильно обрана і розміщена в найбільш підходящому місці картина може як додати краси і затишку кімнаті, так і стати дратівливим чинником.

Багато що залежить від розміру кімнати. Так, в невелику спальню слід вибирати меблі неяскравих пастельних кольорів. Візуально розширить простір шафа-купе з дзеркальним фасадом. У велику спальню , навпаки, слід вибирати більш насичені відтінки. Зелений колір заспокоює, синій - допомагає поліпшити розумову діяльність, жовтий - збільшує почуття радості.
Оскільки спальня призначена в першу чергу для відпочинку, освітлення в даній кімнаті повинно бути трохи приглушеним, що створить комфортні умови.

Найважливішим предметом меблів в спальні є ліжко. Воно повинно бути зручним, якісним, надійним, довговічним. Залежно від площі кімнати можна вибрати ліжко різних розмірів і форм. Сучасний вибір форм ліжок на меблевому ринку величезний - від стандартного прямокутного до фігурного. Необхідність покупки тумбочок може відпасти, якщо зупинити вибір на ліжку зі спинкою обладнаної полицями. Також спинку можна декорувати різьбленням або розписом. Може варіюватися також і висота спинки ліжка, або ж взагалі бути відсутнім. Ліжко може мати ніжки або ж стояти на панелі з шухлядками, які зручно використовувати для зберігання постільних речей. Повноцінний сон буде забезпечений, якщо в комплекті з хорошим ліжком буде придбаний якісний ортопедичний матрац.

Тумбочки, виконані в єдиному з ліжком стилі, доповнять і прикрасять спальне місце, а також дозволять мати під рукою все найнеобхідніше.

Не менш важливим ніж вибір ліжка, є вибір шафи. Популярністю зараз користуються вбудовані шафи-купе, що дозволяють заощадити простір, а безліч варіантів декорування фасадів - прикрасити кімнату. У велику спальню можна придбати стінку, безліч поличок дозволить розмістити сімейні фото і сувеніри, що додасть додаткового затишку. Підвищити зручність використання спальні можна за рахунок покупки комода (можна з дзеркалом) та/або туалетного столика.

Правильно обрані і грамотно розміщені дзеркала візуально розширять простір. Це можуть бути настінні дзеркала, дзеркала на ніжці або дзеркальний фасад шафи. Меблі для спальні можуть бути виготовлені з натурального дерева (найбільш екологічно безпечний і якісний матеріал, але при цьому досить дорогий), скла, пластику або інших матеріалів.

Таким чином, при облаштуванні спальні важливо пам'ятати, що саме вона забезпечує фізичне і психологічне самопочуття людини, тому до даного питання потрібно поставитися з відповідальністю. Максимальний ефект матиме спальня, облаштована з урахуванням смаків і переваг її мешканця.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...