Здається, зовсім недавно ваша дитина вимовила перше слово, а зараз вона вже готується перший раз піти до школи. Про те, як облаштувати дитячу кімнату враховуючи те, що дитина буде рости, які кольори вибрати для меблів і стін, які меблі вибрати для дитячої кімнати, і піде мова в нашій статті.

Дитяча кімната повинна одночасно виконувати кілька функцій і складатися з кількох зон: зони для сну, зони для навчання і зони для занять спортом.

Дитяча кімната повинна бути світлою і, бажано, не мати балкона. Для підлоги і стін слід віддати перевагу нейтральним забарвленням. Занадто яскраві стіни в дитячій кімнаті можуть гнітюче впливати на дитячу психіку, сприяти підвищеної стомлюваності.

Для освітлення дитячої кімнати варто вибрати точкові світильники, які зазвичай вбудовуються в підвісну стелю. У зоні для навчання слід забезпечити додаткове освітлення за рахунок настільної лампи.

Основні вимоги до підлоги в дитячій кімнаті - це стійкість до забруднень і ударам, і звичайно ж тепло.

Меблі повинні бути, в першу чергу, безпечними - складатися з екологічно чистих матеріалів і не мати гострих кутів. У складі лаку і фарби на меблях повинні бути відсутні токсичні і шкідливі для дитини складові. Ідеальним варіантом будуть меблі з масиву дерева, однак оскільки такі меблі є дорогими, можна також зупинити свій вибір на меблях з МДФ.Категорично заборонено ставити в дитячій кімнаті меблі, якщо хоча б на один з її матеріалів у дитини алергія.

Оббивка меблів повинна добре очищатися, бути повітропроникною, не допускати ковзання. Безумовним плюсом буде, якщо меблі будуть зроблені з матеріалів що не підтримують горіння.Важливим при упорядженні дитячої кімнати є забезпечення вільного простору для ігор. Тому меблі в дитячій кімнаті повинна бути компактними і функціональними.

Дитячі меблі повинні відповідати зростанню дитини. Особливо це стосується столу і стільців для дитини, вони не повинні бути занадто високими або занадто низькими, оскільки тим самим вони можуть завдати шкоди поставі дитини. Існує безліч варіантів стільців з регульованою висотою, що дозволяють йому рости разом з дитиною. Під час сидіння на стільці, ноги дитини повинні діставати до підлоги, а не «бовтатися» в повітрі, оскільки це дуже шкідливо для дитячого хребта.

Якщо розміри дитячої кімнати недостатні для розміщення «повноцінних» меблів, допоможуть модульні меблі (меблі-трансформери). Приміром, комплект меблів складається з двохярусного ліжка , на першому поверсі якої розміщено місце для навчання або ігор, а на другому - місце для сну, і речової шафи займає близько 3-4 квадратних метра.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...