Кожній господині буде приємніше і легше готувати, коли всі комплектуючі кухонних меблів (стільниця, тумба, мийка, обідній столик) правильно розташовані. Зовсім не важко поміняти кілька елементів кухні і зробити її набагато зручніше, наприклад, замінивши стільницю.

Правильно облаштована кухня, це в першу чергу та, на якій знайти необхідну кухонну приналежність не складає ніяких труднощів. Також меблі на кухні не повинні піддаватися впливу різних засобів для миття та чищення, добре митися і не боятися гострих предметів. Рівень трьох важливих складових кухні (мийки, плити, стільниці) повинен збігатися.

Насправді всі ці вимоги виконати досить легко, якщо використовувати певні прийоми. Зараз користуються великим попитом кухні в стилі модерн з елементами техно. Такі кухні відрізняються зручністю використання і функціональністю.

Дуже важливо спочатку продумати оточення і положення плити. Так, наприклад, не варто розташовувати плиту і мийку поруч, це попросту буде незручно. Мінімальна відстань між плитою і мийкою повинна бути 60см. У цей простір можна вставити кухонну тумбу або шафу з ящиками для кухонного приладдя (в цьому місці вони завжди будуть під рукою). З іншого боку плити теж можна встановити такого роду шафу, але не можна щільно затискати плиту, тому що це перешкоджає виходу її тепла.

Радимо не ставити плиту в кутку, вона попросту буде бруднити стіни і доведеться щодня їх мити.

Також не забувайте, що газові та електричні плити це прилади підвищеної небезпеки, і будь-які дії на зразок пере-або підключення вимагають присутності фахівця.

Немаловажним кроком до оновлення кухні стане заміна стільниці та мийки. Для зручності мийка повинна складатися як мінімум з двох тумб. В одну з них буде встановлена ​​безпосередньо сама мийка, а друга буде служити продовженням, замість порожнього раніше місця. Стільницю бажано робити з цільного матеріалу, щоб у підсумку вона перекривала всі тумби. Важливо врахувати, що відстань між тумбами не повинна бути великою, інакше стільниця попросту буде прогинатися.

Популярна зараз висота робочої поверхні 90см, що набагато зручніше для людей високого зросту. Але варто врахувати, що стандартна висота кухонних плит 85см. У такому випадку, під плиту можна підкласти вирізаний заздалегідь (під мийку) шматок з стільниці і приховати його за допомогою цоколя.

Матеріали для стільниць використовуються найрізноманітніші, починаючи з натуральних (мармур, граніт і т.п.) і закінчуючи ДСП і МДФ. Кожен з них володіє своїми характеристиками зносостійкості, але абсолютно стійкого до зовнішніх впливів матеріалу не існує.


Ламинированное покрытие для столешниц

Металлическое покрытие

Керамическая плитка

Кориан

Стекло

Найбільш популярні стільниці з облицювання декоративним пластиком. Таке покриття досить зносостійке, мають широку гаму відтінків і візерунків.

При установці стільниці слід врахувати, що транспортування повинно проводитися цілими шматками. В іншому випадку в тонких місцях дошки може відбутися поломка. А сам розпил повинен відбуватися безпосередньо на місці установки.

Використовуються алюмінієві накладки, як на кромки, так і на кутові з'єднання, підібрати їх можна виходячи з кольору кухонної стільниці. Застосовується метод кромкування за допомогою спеціальних стрічок кромок.

При установці кухні обов'язково використовуються герметизуючі матеріали між стиками і швами, це подовжує термін служби меблів і надійне зчеплення між її елементами та будівельними матеріалами. Так приступаючи до монтажу мийки обов'язково слід герметизувати шви, це запобіжить затікання води і згодом гниття матеріалів.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...