При виборі ліжка важливо враховувати розмір і стиль спальні, що дозволить створити затишну обстановку в кімнаті, призначеної для відпочинку і сну.Ліжка бувають різних розмірів, форм, а також можуть бути виготовлені з різних матеріалів.

Що стосується розміру ліжка, то розділяють 2 системи мір: англійська і метрична. Англійська притаманна меблям американського виробництва (розміри ліжка вимірюються в футах і дюймах), метрична використовується європейськими виробниками (розміри в м і см).

Односпальним прийнято вважати ліжко з наступними параметрами:
• європейські меблі: довж. - 200-210 см, ширина - 90-100 см;
• американські меблі: довж. - 190 см, ширина – 99 см.

Таке ліжко не дуже зручне для дорослої людини і купується в основному для підлітків.

Полуторне ліжко має наступну ширину:
• європейське - 140-160 см;
• американське може мати 2 модифікації: 137,2 х190 см и 152,4 х203,2 см.

Двоспальне ліжко в залежності від географічного розташування його виробника також має різні параметри:
• Європа: ширина - 180-200 см;
• у американських виробників такі ліжка іменуються королівськими, у Східній Америці її розмір - 193 / 198х203,2 см, в Західній – 182,9х213,36 см.

Щоб підібрати підходяще за розмірами для Вас односпальне ліжко необхідно прилягти на ліжко, склавши руки так, щоб пальці стикалися на грудях. Якщо при цьому лікті лежать на ліжку, то такий розмір ліжка буде найбільш підходящим. Якщо лікті не поміщаються на ліжку, то варто звернути увагу на полуторні ліжка.

Матеріали, з яких виготовляється ліжко можуть бути різноманітними, від них безпосередньо залежить якість, довговічність і ціна ліжка. Найбільш якісним, екологічно безпечним, але при цьому і найдорожчим матеріалом для виготовлення ліжка, є натуральне дерево. Найпоширенішими є такі дерева, як горіх, бук, вільха, яблуня, вишня і дуб. Часто використовується шпон або масив. Такі ліжка є максимально довговічними, міцними і прикрасять своїм виглядом будь-яку спальню.

Щодо середньої ціни мають ліжка, виготовлені з МДФ або ДСП. Такі ліжка також міцні і екологічно безпечні. У деяких випадках при виготовленні ліжка комбінують ці матеріали з натуральним деревом, таке ліжко матиме меншу вартість, ніж ліжко з натурального дерева.

При виборі ліжка потрібно звертати увагу на основу для матраца, яка може бути у вигляді решітки або рамки. Для металевої сітки характерна найменша ціна, однак вона суттєво поступається іншим видам основ по зручності. Максимально зручною і якісною основою буде основа, що складається з букових пластин на дерев'яному або металевому каркасі. Чим більше пластин в основі, тим більше довговічним буде ліжко. Від кількості пластин звичайно змінюватиметься і вартість самого ліжка.

Для економії місця в квартирі, можна придбати ліжко з шафами для білизни або підйомним механізмом, що дозволить зберігати під ліжком безліч речей, включаючи постільні приналежності.Альтернативою великому ліжку може стати розкладний диван, що іноді є оптимальним рішенням для маленьких спалень або маленьких квартир, в яких спальня використовується ще й для прийому гостей. Таке спальне місце дозволяє істотно заощадити простір.

Ще однією, більш сучасною, альтернативою стандартного ліжка є ліжко-трансформер, яке може бути підняте вертикально, створюючи вигляд шафи.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...