На зміну класичним письмовим столам прийшли комп'ютерні, однак вони підходять лише тим людям, які проводять не надто багато за роботою з паперами. В іншому випадку без старого доброго письмового столу не обійтися.

Письмовий стіл, як всі інші предмети меблів, повинен гармоніювати зі стилем оформлення всієї кімнати, в якій він розміщений. Так, великий класичний письмовий стіл з натурального дерева буде безглуздо виглядати в кімнаті, оформленої в стилі хай-так і т.п.

Головними вимогами, пропонованими до письмового столу, є його зручність, функціональність і довговічність. Його зручність і функціональність забезпечується за рахунок великої стільниці та наявності шафок, що дозволяють зберігати все необхідне для роботи за столом письмове приладдя та інше. При виборі висоти столу слід відштовхуватися від росту людини, яка буде за ним працювати. Середня висота письмового столу - 76-80 сантиметрів, оптимальний розмір робочої зони становить 70 * 70 сантиметрів.

Форма письмового столу може бути різноманітною: від класичної прямокутної до овальної або кутовий. Якщо в будинку є діти, краще зупинити свій вибір на столі із закругленими кутами. Покриття стільниці може бути глянцевим або матовим.

Матеріал, з якого найчастіше виготовляється письмовий стіл - це ДСП (деревно-стружкова плита). Він є найдешевшим, однак при цьому найменш безпечним з екологічної точки зору. Це пов'язано з використанням для виробництва ДСП смол, які можуть виділяти шкідливі для здоров'я людини випаровування. Для того, щоб стіл з ДСП не нашкодив вашому здоров'ю та здоров'ю ваших оточуючих, слід вибирати стіл з ДСП класу Е1 або Е0, оскільки такий ДСП є екологічно безпечним.

Ще одним варіантом порівняно недорогого письмового столу є стіл з МДФ, він є більш екологічним, ніж ДСП.

Ідеальним зі сторони безпеки для здоров'я людини в якості матеріалу для виготовлення письмового столу є натуральне дерево. Такі столи є красивими, якісними, довговічними, однак і найбільш дорогими.

Скло, як матеріал для виготовлення письмового столу не підходить, оскільки може завдати шкоди здоров'ю людини. Це пов'язано з тим, що температура скляної стільниці завжди буде нижче, ніж температура навколишнього середовища і може спровокувати захворювання нервів і судин.

Важливою складовою будь-якого столу є його фурнітура. Варто вибирати фурнітуру з міцних сплавів сталі. Фурнітура з алюмінію, який є м'яким і менш міцним не буде настільки довговічною, як хотілося б.

В залежності від того, для кого призначається письмовий стіл , залежать вимоги, пропоновані при його виборі. Так, основним критерієм вибору столу для дитини буде його міцність і екологічна безпека. Для такого столу вибирають натуральні матеріали і міцну фурнітуру. Зручно також, якщо ніжки столу можуть регулюватися, оскільки дитина швидко росте.

Офісний письмовий стіл повинен бути міцним і з великою стільницею для розміщення на ній всієї необхідної офісної техніки (комп'ютер, принтер, телефон, факс тощо). Для таких столів найчастіше використовуються такі бюджетні матеріали як ДСП і МДФ. Проте, якщо справа стосується письмового столу керівника, то, в такому випадку, вимоги будуть іншими: матеріал столу і фурнітура повинні бути високоякісними, стіл в цілому повинен бути дорогим і мати представницький вигляд.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...