Чим доросліша ваша дитина, тим більш відповідально слід ставитися до вибору такого найважливішого предмету меблів, як письмовий стіл. Сучасна школа змушує школяра проводити досить тривалий час за столом, виконуючи численні домашні завдання.

Перед придбанням столу для школяра слід вибрати відповідне місце в кімнаті для його розміщення. Від правильності даного вибору залежатиме не тільки комфорт дитини, але і його здоров'я.

Виходячи з розмірів і форми кімнати буде визначений відповідно розмір і форма письмового столу . Бувають класичні столи прямокутної форми, а також кутові, які займають більше місця, однак при цьому мають збільшений робочий простір.

Важливою характеристикою письмового столу дитини є її висота і ширина. Занадто високий стіл допустимий тільки при наявності стільця з регульованою висотою. Стіл з недостатньою висотою неприпустимий і може завдати істотної шкоди хребту вашої дитини. Перевірити відповідність висоти столу і стільця зростанню вашої дитини можна наступним чином: якщо при сидінні за столом лікті дитини зручно лежать на столі, а ноги стоять на підлозі в зігнутому під прямим кутом положенні, то меблі підібрано правильно.

Ширина столу повинна бути достатньою для розміщення на ньому всіх необхідних для робіт школяра речей. Загальноприйнятою мінімальною шириною письмового столу для школяра прийнято вважати 1м, в той час як мінімальна його глибина - 60 см.

.

Також на сучасному меблевому ринку існує широкий вибір столів-трансформерів, які «ростуть» разом з вашою дитиною. Такі столи мають регульовану висоту і кут нахилу стільниці.

Важливою характеристикою столу буде його місткість, яка регулюється за рахунок всіляких поличок, шафок, надбудов. Бувають письмові столи, робочий простір яких регулюється за рахунок переміщення тумбочок і полиць. Для зручності переміщення таких тумбочок краще зупинити свій вибір на варіанті з коліщатками.

У нинішній час складно уявити школяра без власного комп'ютера. Оскільки письмовий стіл купується, як правило, на довгі роки, не можна забувати, що рано чи пізно необхідність придбання комп'ютера настане і стіл повинен передбачати зручне і правильне місце для його розміщення. При цьому, після установки комп'ютера на стіл, дитині повинно бути достатньо місця на столі для іншої роботи.

Найбільш поширеним матеріалом, з якого виготовляються дитячі письмові столи - ламіновані ДСП. В силу того, що стіл купується для дитини, вибирати варіанти зі скла недоцільно через недостатню міцність, а також уразливості до подряпин, з пластику - через можливу токсичність, з натурального дерева - через дорожнечу і уразливості до фломастерів, фарбам , ручкам і подряпин.

При виборі кольору столу варто враховувати інтер'єр дитячої кімнати. Завдяки існуючому нині величезному вибору кольорів столів з різних матеріалів, можна підібрати ідеально відповідний вам стіл без особливих зусиль. Бувають як однотонні, так і комбіновані столи, яскравих або пастельних відтінків.

Оскільки за столом дитині належить проводити тривалий час, а також враховуючи його вагомість в комплекті меблів для дитячої кімнати за рахунок розмірів, варто підключити до вибору даного предмету меблів і саму дитину. Адже щоб виконання домашніх завдань або заняття творчістю були комфортними вашій дитині, місце для цього має бути ідеальним з її точки зору.

Останнє з статей
Чим вигідно купувати меблі через інтернет
За допомогою інтернету сьогодні можливо не виходячи з дому робити різноманітні придбання. Тепер зовсім необов'язково вир...
Найдорожчі меблі у світі
Кожна людина хоче прикрасити та обставити свій будинок якнайкраще. Все залежить від фінансів, які господар будинку може ...
Практичні поради щодо оформлення кабінету керівника в англійському стилі
Кабінет керівника компанії уособлює собою вираз характеру свого господаря. Оформлення і обстановка в кабінеті можуть баг...
Вибираємо комп'ютерні столи для офісу
Практично в кожному офісі, нехай навіть і невеликому, завжди є комп'ютер, за яким працюють співробітники фірми. Комп'юте...